Hoe werkt de Content Manager

De Document Manager is een internet applicatie. Dit betekent dat het een programma is zoals ieder ander programma alleen draait het niet op de computer van de gebruiker, maar op een internetserver. De gebruiker van het programma hoeft slechts een internetbrowser zoals Internet Explorer en toegang tot het internet te hebben.

Schematisch ziet dit proces er als volgt uit:

De Content Manager wordt opgestart door het internet adres http://www.masccm.nl in te voeren en op de knop inloggen te klikken. Het programma op de internetserver wordt nu opgestart en alle uitvoer wordt naar de internetbrowser van de gebruiker gestuurd. Dit heeft als groot voordeel dat een gebruiker geen software hoeft te installeren en dat de Content Manager overal ter wereld gebruikt kan worden.

Om de Content Manager te kunnen gebruiken hoeft u dus geen ingewikkelde software aan te schaffen en te installeren. U krijgt van ons een login en u kunt meteen aan de slag. Eenvoudige kan het niet!

Hoe is de Content Manager beveiligd?

Om onrechtmatig gebruik van de Content Manager te voorkomen is deze internetserver beveiligd met de nieuwste beveiligingstechnieken. Zo staat deze achter een firewall, is alle communicatie met de database versleuteld en wordt er met "userauthentication" en "authorisation" gewerkt. Iedereen die met de Content manager wil werken zal moeten inloggen met zijn eigen en unieke login en wachtwoord en alle rechten die deze persoon heeft worden door het systeem nauwkeurig nageleefd. Dit maakt de Content Manager de veiligste manier om uw website online te beheren!

referenties